Train-the-trainer Agressieregulatietraining (ART)

Vijfdaagse trainersopleiding gericht op het verminderen van anti-sociaal en agressief gedrag bij jongeren

Train-the-trainer Agressieregulatietraining (ART)

De vijfdaagse Train-the-trainer Agressieregulatietraining (ART) van React Advies & Training is een trainersopleiding gericht op het verminderen van anti-sociaal en agressief gedrag bij jongeren. De opleiding tot Trainer agressieregulatietraining (ART) duurt vijf dagen. Deze dagen worden verspreid over ongeveer drie maanden. Naast de opleiding Agressieregulatie (ART) biedt React Advies & Training nog vier andere praktijkgerichte trainersopleidingen aan: trainer verbale agressiehantering, trainer fysieke agressiehantering, trainer professionele weerbaarheid en mentale kracht en docent weerbaarheid.

Tijdens dit programma worden onderwerpen behandeld zoals omgaan met agressie én kritiek, sociale vaardigheden ontwikkelen en het verkrijgen van zelfvertrouwen. Het is een programma dat gericht is op het verminderen van antisociaal en agressief gedrag, maar ook het voor ‘jezelf opkomen’ (weerbaar maken) is een belangrijk onderdeel van de agressieregulatietraining.

Tijdens de Train the Trainer opleiding Agressieregulatietraining (ART) leer je door middel van theorie, oefeningen en praktijksimulaties belangrijke vaardigheden om zelf agressieregulatietrainingen te geven. Daarnaast gebruiken we videobeelden waarbij vormen van agressie en effectief gedrag besproken worden. Tijdens deze opleiding ervaar je een deel van de training als ‘deelnemer’ en een deel van de training als ‘trainer’ (in de rol van docent). Deze agressieregulatietraining is evidence based en wordt verzorgd door drie zeer ervaren trainers.

Tijdens deze agressieregulatietraining worden onderwerpen aan de hand van de SIM driehoek (sociale vaardigheden, impulscontrole en moreel redeneren) behandeld. Aan de hand van praktische oefeningen en opdrachten wordt een psycho-fysiek programma aangeboden. De doelstelling is de deelnemer (trainer i.o.) inzicht te geven in agressief gedrag en te voorzien van vaardigheden om dit ongewenste gedrag positief te beïnvloeden.

De opleiding tot Trainer Agressieregulatietraining (ART) voor jongeren en volwassenen is o.a. bedoeld voor medewerkers die werken in:

 • het (speciaal) onderwijs;
 • de (jeugd)hulpverlening;
 • begeleid wonensettings;
 • binnen justitiële (jeugd)inrichtingen.
 • Lessen en trainingen gericht op agressieregulatie (ART) kunnen voorbereiden en verzorgen.
 • Een lesprogramma inclusief doelen kunnen ontwikkelen.
 • Psycho - fysieke didactiek inclusief praktische werkvormen kunnen toepassen.
 • Inzicht te krijgen in de SIM driehoek en de gedrags- en groepsprocessen van jongeren.
 • Oefenstof op gebied van agressieregulatie op docentniveau beheersen.
 • Jongeren kunnen leren om minder snel spanning en onrustgevoelens te ervaren.
 • Negatief en agressief gedrag van jongeren positief kunnen beïnvloeden.

Docenten, pedagogen, welzijnswerkers, jongerenwerkers, zorgcoördinatoren, teamleiders, sociaal pedagogisch hulpverleners, maatschappelijk werkers en/of personen (minimaal mbo+ niveau) die met jongeren en volwassenen met agressieregulatieproblematiek werken.

Vijf opleidingsdagen. Jaarlijks in het voor- en najaar als open trainingsaanbod: neem contact op met ons kantoor voor de data voorjaar 2019 of kijk bij beschikbare data.

6

10

De open trainingen vinden plaats in de omgeving Amsterdam of Arnhem, vraag naar onze brochure bij Ton Olijve (bureaumanager): 06-28134369 of .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken).

Certificaat van deelname

Op basis van offerte of informeer naar onze open trainingen.

Ja, inbegrepen

Najaar 2019 >> 1e dag woensdag 6 november. 2e dag woensdag 13 november, 3e dag vrijdag 29 november, 4e dag dinsdag 10 december, 5e dag woensdag 18 december Tijden: 9.30 uur tot 16.15 uur Locatie; Amstelveen of op een centrale locatie in Nederland