Social Media kansen en bedreigingen

Hoe ga je op een goede manier om met sociale media en hoe herken je problemen?

Social Media kansen en bedreigingen

Social media is een verzamelnaam voor alle internettoepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke manier. Het gaat hierbij niet alleen om informatie in de vorm van tekst, maar ook foto’s, filmpjes en geluiden worden gedeeld via social media. Met andere woorden: social media staat voor 'media die je laten socialiseren met de omgeving waarin je je bevindt'. Bekende voorbeelden van internationale social media zijn Facebook, YouTube, Linkedin en Twitter, maar ook bijvoorbeeld het onder jeugd zeer populaire Instagram en Snapchat. Nieuwe trends van leren (kansen) en digitale stalking (bedreigingen) zijn voorbeelden van trainingsonderdelen binnen de training Sociale media kansen en bedreigingen.

Het gebruik van sociale media biedt zowel kansen als bedreigingen. In deze training gaan we uit van de positieve kanten én de unieke kansen die sociale media bieden. Tegelijkertijd is het goed om je bewust te zijn van de risico’s en de gevaren die het gebruik van sociale media met zich meebrengt. In de training Sociale media kansen en bedreigingen, gaan we hier dieper op in. Deze training is maatwerk en kan compleet op basis van de wensen van jouw organisatie of onderwijsinstelling worden ingericht. Vraag onze brochure aan of neem contact met ons op voor meer informatie over deze training.

  • Weten wat sociale media zijn.
  • De voor- en nadelen van sociale media kennen.
  • De bedreigingen en kansen van sociale media kennen.
  • Omgaan met de gevaren van sociale media en cyberpesten.
  • De do's and don'ts van sociale media kennen.
  • Nettiquette: hoe ga je met mensen om op het internet?
  • Visie en beleid van een onderwijsinstelling (tactisch en strategisch niveau).

Openbaar bestuurders, hulpverleners, welzijnswerkers, onderwijzers, docenten, mentoren, leerlingbegeleiders, zorgcoördinatoren, ondersteunend personeel, leidinggevenden en directeuren.

Van reguliere lesuren tot 2 dagdelen, coachingsessie(s) op strategisch niveau van 1,5 uur of in de vorm van een workshop, alles is maatwerk

6

20

Incompany of op onze trainingslocatie in Nederland

CRKBO en leraarregister

Op basis van offerte, vrij van BTW

Optioneel

Optioneel

In goed overleg met de opdrachtgever