Mediatraining bij agressie-incidenten

Hoe sta je de media op een professionele manier te woord na een (ernstig) agressie-incident?

Mediatraining bij agressie-incidenten

Agressie-incidenten zoals die zich recent hebben voorgedaan in bijvoorbeeld de voetballerij krijgen enorm veel media-aandacht. Niet alleen landelijke media zitten er bovenop, maar ook regionale en lokale media storten zich vaak op de organisaties waar zo’n ernstig agressie-incident heeft plaatsgevonden. Bij sommige organisaties is een lid van het bestuur aangesteld als eerste aanspreekpunt voor de media bij een incident. En dat geldt vaak ook voor onderwijs- en zorginstellingen of de lokale overheid. Speciaal voor deze groep heeft React Advies & Training een mediatraining opgezet. In deze training leer je wat je wel en niet kunt zeggen na een agressie-incident, wat de aandachtspunten zijn en waar je je wettelijk gezien wel of niet over uit kunt laten. Ook behandelen we in de training het onderwerp stress en is er aandacht voor het opstellen van een mediaprotocol.

Onder begeleiding van een ervaren mediatrainer en ervaren incidententrainer ga je veelal in een persoonlijk traject of met een klein groepje aan de slag met de cursus. Op een interactieve wijze en met behulp van audiovisuele middelen leer je meer over dit onderwerp. De training Mediatraining bij agressie-incidenten is erg praktisch en altijd op maat gemaakt.

 1. Mediacode
 2. Mediaprotocol - stappenplan
 3. Stressfactoren
 4. Wettelijk kader
 5. Feedback in je organisatie
 6. Verwerking en opvang na afloop incident
 • Mediatraining fysiek en mentaal
 • Wat kan je wel en niet zeggen, zowel wettelijk als ethisch
 • Maken van een mediaprotocol
 • Hanteren van stress bij een incident
 • Wie betrek je bij de berichtgeving, terugkoppeling nieuwsberichten

Mensen die binnen een organisatie verantwoordelijk zijn voor het te woord staan van de media bij (ernstige) agressie-incidenten. Bijvoorbeeld bestuursleden, bestuurders, directie of de PR afdeling.

basis 1 tot 2 dagdelen of als onderdeel van een persoonlijk coachingstraject.

1

4

Incompany of op onze trainingslocatie in Nederland.

CRKBO, V&V. Op aanvraag ook leraarregister.

Op basis van offerte, vrij van BTW

Optioneel

Optioneel

In goed overleg met de opdrachtgever