Eendaagse open training Omgaan met agressie

Hoe reageer je op een goede manier op iemand die agressief gedrag vertoont?

Eendaagse open training Omgaan met agressie

Fysiek of verbaal geweld komt helaas op veel verschillende plekken voor. Op de werkvloer, maar ook thuis of op staat. Maar hoe reageer je op een goede manier op iemand die agressief gedrag vertoont? Als je inzicht hebt in het ontstaan van conflicten én weet hoe je deze kunt voorkomen, geeft dat rust en draagt het bij aan je welzijn. Tijdens de eendaagse training Omgaan met agressie leer daarom je hoe je op een efficiënte manier reageert op agressief gedrag zodat lichamelijk en verbaal geweld voorkomen wordt. Je leert hoe je preventief verbaal reageert en hoe je je eigen non-verbale gedrag kunt inzetten om agressie te voorkomen. Deze training is een aanrader voor mensen die met diverse vormen van (verbaal) grensoverschrijdend gedrag in aanraking komen.

Voor het oefenen van gespreks- en houdingsvaardigheden wordt een professionele trainingsacteur ingezet. De training Omgaan met agressie is gebaseerd op een realistische en een ruimschoots beproefde methode. Onze docenten hanteren naast up-to-date breindidactiek meerdere leerstijlen in een training. In de training leer je onder andere verbale en fysieke vaardigheden waarmee je je zelfvertrouwen vergroot. Hierdoor ben je mentaal sterker en neemt de kans toe dat je in bedreigende, stressvolle en/of agressieve situaties de rust kan bewaren en de aangeleerde, effectieve (de-escalatie) technieken kunt toepassen.

  • Inzicht in en kennis over effectief omgaan met agressief gedrag.
  • Herkennen van vormen en levels van agressie in de agressiematrix.
  • Het zelfvertrouwen vergroten en mentaal sterker worden.
  • Kennis van en trainen met onze ABCD methodiek (gericht op verbale, de-escalerende vaardigheden).
  • Collega’s kunnen ondersteunen bij agressie-incidenten.

Voor mensen die meer inzicht en vaardigheden willen krijgen een start willen maken met verbale agressiehantering.

Aanmelden voor deze training kan door te bellen naar 06-28134369 of door een e-mail te sturen naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken). Je kunt ook een aanvraagformulier insturen door naar het kopje ‘Open trainingen’ te gaan en vervolgens op de oranje knop ‘Aanvraagformulier’ te klikken. Wij nemen dan contact met je op om de inschrijving te bevestigen.

1 dag van 9.30 uur tot 16.15 uur inclusief online lesmateriaal, mini hand-outs, schrijfblok, pen en luncharrangement.

5

10

De training Omgaan met agressie vindt plaats op de TU Delft of in Amstelveen (De Meent)

De deelnemers ontvangen een digitaal certificaat van deelname. Erkenning via registerleraar, SKJ, registerplein of andere brancheorganisaties is mogelijk op aanvraag.

€250,- p.p., inclusief lunch, lesmateriaal en voorbereidende huiswerkvragen. Vrijgesteld van BTW, facturatie voorafgaand aan de training

Optioneel

Nee

Neem contact met ons op voor de data in 2018. Via het infoblokje rechtsonder op de website, kun je direct contact met ons zoeken.