React Advies & Training

Specialist voor professionele aanpak van verbale en fysieke agressie en het verhogen van mentale weerbaarheid.

Agressietraining voor de sport- en recreatiesector

Agressieve incidenten in de sport of recreatiebranche komen helaas steeds vaker voor. De voorbeelden uit het voetbal, waarbij scheidsrechters of grensrechters belaagd worden door supporters of de spelers zelf, staan ongetwijfeld op ieders netvlies. Maar deze extreme incidenten die de media halen zijn slechts het topje van de ijsberg. Er zijn veel vrijwilligers actief in de branche die vrijwel iedere week te maken krijgen met grote en kleine agressie incidenten. Van iets te emotioneel betrokken supporters, tot sporters die een beslissing van een scheidsrechter niet accepteren en van grensoverschrijdend gedrag van ouders (langs de lijn) die vinden dat hun kind niet voldoende speeltijd krijgt, tot een vechtpartij tussen twee spelers van rivaliserende teams. Agressie in de sport beperkt zich niet tot Nederlands populairste sport, voetbal, maar is bij veel meer sporten aan de orde.

 

Maak spor​ten weer veilig en leuk

Ook mensen die beroepsmatig in de sport werken, hebben te maken met agressie. Bijvoorbeeld horecamedewerkers, sportrecreatieleiders of bestuurders. Die agressie leidt er bij zowel vaste medewerkers als vrijwilligers toe dat ze zich onveilig voelen op het veld, en zich terugtrekken als vrijwilliger of zich ziek melden. En dat is uiteraard het tegenovergestelde van wat je als sportvereniging wilt. Een agressietraining van React Advies & Training helpt medewerkers om op een goede manier om te gaan met agressie op en langs het sportveld. Tijdens onze agressietraining leer je hoe je escalerende situaties tijdig signaleert en kalmeert. Een training omgaan met agressie helpt om het plezier in sporten weer terug te vinden, de sfeer op de vereniging te verbeteren en de veiligheid te vergroten.

 

In het overzicht hieronder zie je onze agressietrainingen gericht op de sport- en recreatiesector. Al deze trainingen en workshops kunnen naar wens worden aangepast, zodat ze helemaal zijn toegespitst op de situaties waar jij of je medewerkers mee te maken krijgen.