React Advies & Training

Specialist voor professionele aanpak van verbale en fysieke agressie en het verhogen van mentale weerbaarheid.

Oprichter en directeur React Advies & Training


2001 – heden    React Advies & Training

Foto: M.J. van Dieren

 • Directeur
 • Train-the-trainer
 • Senior agressietrainer
 • Agressiemanagementadviseur
 • Coach en personal trainer

Directeur React Advies & Training

mark van dieren specialist trainer en coach
 

Curriculum Vitae Mark van Dieren in het kort:

Mark van Dieren (1970) is van oorsprong docent Lichamelijke Opvoeding (afgestudeerd ALO Amsterdam 1994).      

Zijn scriptieonderwerp was mentale training (in combinatie met de Rationele Effectiviteits Training).  Mark richtte in 2001 een trainings -en adviesbureau op, genaamd React Advies & Training, met als specialisme agressietraining. Sinds 2002 is hij als gastdocent verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam. Ruim twee jaar verzorgde hij mediatraining, communicatie, rapportage -en managementvaardigheden voor (aankomend) forensisch onderzoekers.

Hij was in het najaar van 2006 betrokken bij de ontwikkeling van de Minor The Art of Aggressionmanagement (met Sandy Spil en drs. Jan Sleijfer). Vorig jaar is de vierde en voorlopig tevens laatste editie van deze succesvolle minor van start gegaan.

Mark werkte ruim elf jaar bij de politie als docent integrale beroepsvaardigheden (IBT), acht jaar in de forensische psychiatrie (TBS), vier jaar in het gevangeniswezen (DJI) en diverse jaren in het onderwijs (basisonderwijs en Hbo).

Hij verzorgt sinds 2004 voor het kennis- en expertisecentrum KIK, onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam, diverse post Hbo cursussen; nl. opleiding docent weerbaarheid (voorheen zelfverdediging en voorkomen van geweld voor meiden), agressiehantering en agressiemanagement.  KIK (Kennis is Kracht) heette voor 2012 Expertisecentrum Sport & Gezondheid (ESG).

Voor de politieacademie (Centrum voor Competentie Meting) was Mark van 2005 t/m 2013 landelijk examinator voor de leergang gevaarsbeheersing voor IBT-docenten. Daarnaast wordt Mark regelmatig door meerdere gerespecteerde trainingsbureaus als vakspecialist ingezet. Sinds 1999 geeft hij specialistische training op gebied van agressieregulering en gevaarsbeheersing. Mark was één van de grondleggers van de nieuwe toets AZV binnen de nationale politie.

Sinds de zomer van 2001 is Mark oprichter en directeur van React Advies en Training (gevestigd in Amstelveen).

Zijn specialismen zijn crisiscommunicatie, aanhoudings- en zelfverdedigingsvaardigheden, benaderingstechniek gevaarlijke personen, mentale kracht, verhoortechnieken, handhaving, winkelcriminaliteit, overvaltraining, integratie wapengebruik, conflict -en agressiehantering, gijzelingstraining, multicultureel vakmanschap, risico's van social media en mentale, fysieke en verbale weerbaarheid.
 

Bijzonderheden:

 • Agressie- en communicatietrainer basis en gevorderd (diverse opleidingen);
 • Fear Adrenaline Stress Training (B. Kipp, D. Chance) - FAST Defense instructor (basis en gevorderd);
 • Jim Wagner Police and Bodyguard Instructor;
 • PDR coach advance - S.P.E.A.R. SYSTEM ™ (T. Blauer, W. Dijkstra en E. van Beek); 
 • Rots & Water trainer (F. Ykema); 
 • Docent agressieregulatie (Ztop Rotterdam)
 • CRT docent level 1 (Safe College);
 • NLP practitioner (Wegener opleidingen);
 • Docent Professionele zelfverdediging (Prorespons - drs. E. Hein, drs J. Bloem en R. van Asdonck).


Mark heeft ruime ervaring met de volgende zelfverdedigingssporten: Judo, Jiu-Jitsu, Karate, Kickboksen, MMA en Systema.    

Voor meer informatie over Mark van Dieren als agressietrainer, coach, opleider, adviseur of gastspreker voor uw organisatie:  http://www.markvandieren.nl/     


Voor curriculum Vitae Mark van Dieren, klik hier