React Advies & Training

Specialist voor professionele aanpak van verbale en fysieke agressie en het verhogen van mentale weerbaarheid.

Woede over neersteken agent

13 jul 2015

Woede na neersteken van agent


LEERDAM -
Bewoners van Leerdam-West reageren verbolgen op het neersteken van een politieman gisternacht door een 17-jarige inwoner van de Zuid-Hollandse stad. „Het respect van de jongeren voor de politie is hier ver te zoeken. Vroeger rende je weg als de politie kwam. Nu gaat de jeugd achter agenten aan.”


Het was zaterdag al vroeg onrustig in de wijk, vertellen klanten van cafetaria Beja op het Europaplein. „Er waren grote groepen jongeren op straat. Ze waren luidruchtig en er waren wat vechtpartijtjes”, zegt een van de klanten.
Agenten waren in burger op pad vanwege de aanhoudende onrust in de stad. Een van hen had zijn aandacht gevestigd op een groepje van ongeveer vijf jongens die rond het Europaplein vernielingen pleegden.
Een van de jongeren trok een mes, vermoedelijk toen de ’stille’ ontdekt werd. „De agent trok zich voor zijn eigen veiligheid terug”, stelt de politie. De jongeren zetten daarop de achtervolging in.
„Ik hoorde een hoop lawaai en zag dat het groepje achter iemand aan zat”, vertelt de eigenaar van de cafetaria annex café. „Ook werd er tegen auto’s geschopt en werden verwensingen richting de politieman geuit.
Voordat de politiemacht op de Iepstraat was gearriveerd, was een andere agent in burger zijn achtervolgde collega te hulp geschoten. Tijdens de worsteling die volgde, zag de jongen kans om de tweede politieman in zijn rug en in zijn hand te steken. De agenten trokken daarop hun vuurwapens en dwongen de messentrekker zich over te geven.
De 17-jarige inwoner van Leerdam zit vast op verdenking van poging tot doodslag. De andere jongens die bij het oproer waren betrokken, wisten te ontkomen.

 

Bron telegraaf 13 juli 15 

« Terug