React Advies & Training

Specialist voor professionele aanpak van verbale en fysieke agressie en het verhogen van mentale weerbaarheid.

Schoolveiligheidsplan voor Arnhemse basisscholen

27 feb 2014

 

Drie Arnhemse schoolbesturen voor primair onderwijs, De Basis, Delta en Fluvius, hebben het initiatief genomen om samen met het politiedistrict Gelderland Midden en Halt een schoolveiligheidsplan te ontwikkelen. Op 25 september 2013 ondertekenden de drie schoolbesturen, Halt, de politie en wethouder Luuk Geffen van de gemeente Arnhem een intentieverklaring om gezamenlijk te werken aan een convenant schoolveiligheid op de Arnhemse basisscholen.
Het schoolveiligheidsplan heeft  de aandacht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Veiligheid. In het kader van Veilige Publieke Taak hebben de drie Arnhemse schoolbesturen het initiatief genomen voor de ontwikkeling van het schoolveiligheidsplan. De schoolbesturen vinden de veiligheid van alle mensen die de scholen bezoeken of er werkzaam zijn een groot goed. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat het voor de ruim 60 scholen, die onder de stichtingen vallen, duidelijk is hoe te handelen in geval van onveilige situaties. Vanuit die gedachte is dit veiligheidsplan geschreven.

De ondertekening van de intentieverklaring vond plaats in het GelreDome. Hiervoor waren afgevaardigden van alle deelnemende scholen uitgenodigd. Na het officiële gedeelte, inclusief een videoboodschap van minister Plasterk, verzorgde het expertisecentrum Veilige Publieke Taak voor alle aanwezigen een workshop ‘Agressie & geweld op school, hoe pak je dat aan? Wat komt daarbij kijken!’. 

« Terug