React Advies & Training

Specialist voor professionele aanpak van verbale en fysieke agressie en het verhogen van mentale weerbaarheid.

OM seponeert zaak tegen gearresteerde leraar Nieuwegein

16 nov 2011
De adjunct-directeur van het Anna van Rijn College in Nieuwegein is onschuldig aan mishandeling van een 13-jarige scholier. Het OM in Utrecht vindt dat de man niet had moeten worden aangehouden en heeft de zaak tegen de man woensdag geseponeerd.

De adjunct-directeur zette vrijdag een 13-jarige leerling na herhaalde waarschuwingen uit de klas. De vader van de jongen deed aangifte van mishandeling, waarop de politie de docent op school oppakte en in de cel zette.

Gesprek
Het OM concludeert na verklaringen van betrokkenen en onderzoek ter plaatse dat er geen sprake was van enig strafbaar handelen van de adjunct-directeur.

Het OM heeft de beslissing uitgelegd in een gesprek met de adjunct-directeur en de moeder van de jongen. De officier van justitie heeft daarin de beslissing om de zaak te seponeren uitgelegd en gesproken over de grote impact die het incident heeft gehad.

Excuses
De top van de politie deelt de opvatting van het OM. De korpsleiding heeft excuses aangeboden aan de schoolleiding en de adjunct-directeur.

De zaak is intern besproken met de politieagenten die de leraar hebben opgepakt. De korpsleiding laat weten de impact die deze situatie heeft op alle betrokkenen te betreuren.

Bron: elsevier.nl

React Advies & Training geeft agressiepreventie en -hantering training aan het onderwijzend personeel om incidenten op de werkvloer te voorkomen, en zonodig te beheersen. Geleerd wordt wat middels de wet wel en niet mag en hoe effectief kan worden opgetreden zonder de situatie te laten escaleren. 

« Terug