React Advies & Training

Specialist voor professionele aanpak van verbale en fysieke agressie en het verhogen van mentale weerbaarheid.

Meer camera’s moeten ambtenaar beschermen

16 nov 2011

Het CDA wil ambtenaren beter beschermen tegen agressie door burgers. De partij wil 10 miljoen euro uittrekken voor extra cameratoezicht en aanpassingen aan de werkplek van baliepersoneel, zoals glazen wanden en hekjes.

Ambtenaren krijgen regelmatig te maken met agressie door boze burgers. Dit geldt voor politiemensen en handhavers, maar ook baliepersoneel van bijvoorbeeld gemeenten, UWV of Belastingdienst worden geregeld bedreigd, uitgescholden of zelfs geslagen door hun ‘klanten'.

Uit onderzoek van Inoverheid.nl blijkt dat 38 procent van de ambtenaren wel eens te maken krijgt met agressie. Onder gemeenteambtenaren is dat zelfs 47 procent. In slechts de helft van de gevallen doen ambtenaren aangifte bij de politie.

CDA Kamerlid Ger Koopmans in RTL Nieuws: ‘We denken dat ambtenaren die gewoon hun werk uitvoeren, beschermd moeten worden. Als iemand agressief wordt of geweld gebruikt, dan moet je dat kunnen filmen en aangifte kunnen doen, zodat we dat in Nederland niet meer meemaken".

Bron: Inoverheid.nl

React Advies & Training geeft trainingen om medewerkers weerbaar te maken tegen agressie en geweld. Gedacht moet worden aan agressiepreventie en -hantering trainingen, conflicthantering en agressie & culturen. 

« Terug