React Advies & Training

Specialist voor professionele aanpak van verbale en fysieke agressie en het verhogen van mentale weerbaarheid.

Drie buschauffeurs mishandeld dit weekend

14 nov 2011
Op drie plaatsen in het land zijn dit weekend buschauffeurs belaagd tijdens hun werk. Vier tieners mishandelden vanochtend in Hoogezand (Groningen) een 54-jarige buschauffeur. Hij werd in zijn gezicht geslagen en daarbij sneuvelde zijn bril.

In Roden (Drenthe) kreeg een chauffeur vannacht een klap op zijn hoofd nadat hij een passagier vroeg te stoppen met roken in de bus. Een 26-jarige man uit Tolbert is aangehouden wegens de mishandeling. In Drenthe zijn deze maand al eerder twee andere buschauffeurs mishandeld en bedreigd.

In Hoofddorp kreeg een buschauffeur gisteravond een klap in zijn gezicht. Hij had de bus stilgezet nadat een man een vrouw had lastiggevallen. Toen de chauffeur de man aansprak op het ongewenste gedrag, kreeg hij een mep. De politie heeft de Hoofddorper opgepakt.

Noodhendel

In Hoogezand raakte vanochtend een van de tieners met de chauffeur in discussie over een kaartje. Hij verliet de bus, maar bleef vervelend doen en draaide een paar keer de noodhendel van de toegangsdeur open en dicht. Toen de chauffeur hem daar op aansprak, werd hij door drie andere knapen belaagd en geslagen.

De politie beschikt over bewakingsbeelden uit de bus en stelt een onderzoek in.

Bron: Ad.nl

React Advies & Training biedt een agressiepreventie en -hantering training aan voor o.a. medewerkers uit de publieke sector.


 

« Terug