React Advies & Training

Specialist voor professionele aanpak van verbale en fysieke agressie en het verhogen van mentale weerbaarheid.

De agent is de klos

01 mei 2014

Opgefokte weggebruikers rijden steeds vaker in op politieagenten en dan met name bij alcoholcontroles. Ook agenten die naast hun auto staan en aanhoudingen verrichten blijken doelwit.

 

Het AD meldt op basis van cijfers van de site geweldtegenpolitie.nl dat er vorig jaar twaalf agenten per maand het doelwit waren van 'aanvallen' van boze weggebruikers. Dat is 10 procent meer dan een jaar eerder.


Dader heeft vaak te veel gedronken


Bij de incidenten waren vorig jaar 268 agenten betrokken; 28 van hen werden aangereden, 21 raakten er gewond en 11 werden er meegesleurd. Vooral agenten die naast hun auto staan, iemand aanhouden of drankcontroles uitvoeren blijken de klos. Geweldtegenpolitie.nl meldt dat het vorig jaar 75 keer misging bij verkeers- en alcoholcontroles. 34 keer had de dader te veel gedronken.

 

Korpschef: onacceptabel


Korpschef Gerard Bouman zegt in het AD dat het aantal incidenten waarbij agenten het slachtoffer zijn 'onacceptabel' is. "We zien dat de agressiviteit in de maatschappij en ook in het verkeer is toegenomen en dat richt zich helaas ook tegen agenten. Een agent proberen aan te rijden is poging doodslag." De politiebonden eisen maatregelen.

 

RTL NieuwsReact Advies & Training

 

« Terug