React Advies & Training

Specialist voor professionele aanpak van verbale en fysieke agressie en het verhogen van mentale weerbaarheid.

Communicatieve vaardigheden stadswachten onder de maat

07 jun 2012

Rotterdamse stadswachten schuiven liever een parkeerboete onder een ruitenwisser dan burgers aan te spreken op storend gedrag. Dat blijkt uit een rapport van de Rekenkamer Rotterdam dat vandaag verschijnt.

Tegen hondenpoep of overlast door jongeren wordt nauwelijks opgetreden. Ook wildplassen, op de stoep fietsen of door rood licht lopen pakken stadswachten niet consequent aan. Zij gaan de confrontatie met overtreders uit de weg. Soms gedragen zij zich ronduit onhandig. In vergelijkbare situaties leidt het optreden van stadswachten tot ongelijke behandeling van burgers. 

Imago stadswachten

Als oorzaak noemt de Rekenkamer het ontbreken van communicatieve vaardigheden onder de medewerkers. De Rotterdamse stadswachten, die gebukt gaan onder een slecht imago, bejegenen burgers vriendelijk en correct zolang de situatie maar niet escaleert, aldus het rapport.
De aanbeveling om de stadswachten betere verbale vaardigheden bij te brengen, wordt door het stadsbestuur terzijde geschoven.

Probleem: communicatieve vaardigheden ambtenaren onder de maat
Oplossing: praktijkgerichte training, coaching on the job, implementatie en borging

REACT Advies & Training biedt speciale, erkende programma''s voor BOA's om communicatie, klantvriendelijkheid en gevaarsbeheersing tijdens het werk te integreren. Referenties op aanvraag.

Bron artikel: klik hier 

« Terug