React Advies & Training

Specialist voor professionele aanpak van verbale en fysieke agressie en het verhogen van mentale weerbaarheid.

Cafebezoekers slaan agent bewusteloos in Friesland

22 jan 2012

Bij een horecagelegenheid in het Friese Kollum is zaterdagnacht een agent gewond geraakt. De man werd op zijn hoofd geslagen en verloor daarbij het bewustzijn.

Terecht is er ophef over de bizar lage straf die een achttienjarige Marokkaan in Utrecht kreeg voor het mishandelen van een agent. Twintig uur werkstraf is het verkeerde signaal

Dat heeft de politie zondag
bekend gemaakt.  Na een nacht in het ziekenhuis te hebben doorgebracht, mocht de agent weer naar huis.

Belediging
Toen de politie rond 01.00 uur 's nachts een man wilde bekeuren omdat hij op straat alcohol dronk, bemoeiden diverse anderen zich hiermee.

Een 53-jarige man uit Gerkesklooster werd aangehouden en in een politieauto gezet. Een 41-jarige man uit hetzelfde Friese dorpje werd aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie.

Mishandeling
Na de aanhoudingen ontstond ruzie. Een agent werd tweemaal hard op zijn hoofd geslagen en raakte bewusteloos. Hiervoor zijn een 16-jarige inwoner van Twijzel en een 17-jarige jongen uit Gerkesklooster aangehouden.

Tijdens het tumult wist de 53-jarige man uit de politieauto te klimmen. Hij meldde zich later in de nacht van zaterdag op zondag wel bij de politie.

De politie doet nog onderzoek naar de zware mishandeling van een agent. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

In het Brabantse Bergeijk werden agenten in de nacht van zaterdag op zondag door een groep van ongeveer honderd jongeren belaagd. Vier mensen werden aangehouden. Twee zitten nog vast, twee zijn met boetes van 300 en 650 euro vrijgelaten.

Bron: Elsevier.nl

React Advies &Training biedt trainingen aan op het gebied van agressiepreventie en -hantering en conflicthantering om onder andere agenten optimaal voor te bereiden op de steeds harder wordende maatschappij. 

« Terug