React Advies & Training

Specialist voor professionele aanpak van verbale en fysieke agressie en het verhogen van mentale weerbaarheid.

Agressie op en rond het voetbalveld

26 mar 2014

DEN HAAG - red. telegraaf.nl


Op meerdere voetbalvelden raakten de gemoederen dit weekend, ondanks de kou, verhit. Bij een vechtpartij op een Haags voetbalveld werd een scheidsrechter zaterdag mishandeld, meldde de politie zondag. De man zou toegetakeld zijn door ouders van voetballers van de clubs Laakkwartier en HMC. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling maar is inmiddels weer thuis. „Het gaat goed met hem”, aldus een politiewoordvoerder.


Het gevecht begon waarschijnlijk toen een van de jeugdige spelers geschopt werd en een vader het veld opliep om in te grijpen. Dit ontaardde in een vechtpartij waar meerdere ouders aan meededen.


In Amsterdam-Zuidoost liep zondag een jeugdwedstrijd van Geinburgia tegen Roda23 uit de hand. Volgens een woordvoerder van Roda23 werd de wedstrijd gestaakt na een vechtpartij waarbij veel mensen betrokken waren, onder wie de leider van het team. „Spelers van Geinburgia hebben spelers van de bezoekende club getrapt”, vertelde Jaap de Groot van Geinburgia, die zondag de wedstrijd floot, tegen het ANP.
De Groot heeft het over een heel vervelend incident. „We zitten met onze handen in het haar.” Wat er met de twee schoppende spelers zal gebeuren, is nog niet duidelijk. „We gaan disciplinaire maatregelen nemen”, aldus de scheidsrechter. Het incident is gemeld bij de KNVB en volgens de woordvoerder van Roda23 is aangifte gedaan van mishandeling bij de politie.


Ook in Apeldoorn ging het mis. Daar werden zaterdag twee spelers van 16 en 17 van een jeugdelftal gearresteerd na een vechtpartij tijdens een voetbalwedstrijd. Daarbij raakte een speler van 19 jaar gewond. Dat meldde de politie zondag. 

« Terug