Learn 2 React
Agressiemanagement React Advies & Training React Advies & Training React Advies & Training React Advies & Training Conflicthantering, agressiehantering React Advies & Training

Gezondheidszorg

 

Agressietraining in de gezondheidszorg

Agressie in de zorg heeft toenemend de aandacht. Alle hulpverleners lijken er vroeger of later mee te maken te krijgen. Agressiebeheersing is een belangrijk thema in de zorg. Er is regelmatig sprake van cliënten die vanwege hun ziektebeeld, persoonlijkheid, of vanuit wanhoop, ellende of frustratie agressief gedrag vertonen. Hulpverleners en andere medewerkers in de zorg dienen hier goed mee om te gaan voor hun eigen veiligheid en die van hun patiënten. Emoties spelen op en maken dat iemand, ongewenst, dichtklapt of zich gaat verdedigen en soms zelfs agressie met agressief gedrag gaat beantwoorden.

Medewerkers kunnen hierdoor zeer emotioneel geraakt worden. Aan de andere kant horen wij ook vaak dat men doet alsof het agressieve gedrag hen niet raakt. In beide gevallen wordt het agressieve gedrag niet besproken waardoor de werksituatie vaak verslechtert. Onderzoek heeft aangetoond dat het agressieve gedrag vaak reden is voor ziekmelding. De gezondheidsschade bij de medewerker is enorm, net als de schade voor de instelling. 

Meer informatie?
Interview
03 september 2017

Interview Caroline Bech (trainster - actrice)

Bekijk interview »
Agenda
15 september 2017
Start Train the Trainer ART najaar 2017
Meer informatie »

17 januari 2018
Start vijfdaagse Train The Trainer ART voorjaar 2018
Meer informatie »

Bekijk alles »