React Advies & Training

Specialist voor professionele aanpak van verbale en fysieke agressie en het verhogen van mentale weerbaarheid.

Blogs

Het belang van goed klachtenmanagement: van probleem naar kans

04 feb 2019

Een boze gast staat aan de balie. De geboekte accommodatie is niet in orde, de oplevering was te laat of de gast is ontevreden over het gedrag van een collega. Een situatie die voor veel mensen die in de dienstensector werken vast niet onbekend voorkomt. Maar hoe ga je klantgericht, effectief en efficiënt met een klacht om?

Agressie en mensenrechten: onlosmakelijk verbonden

25 okt 2018

Veel Niet-Gouvernementele Organisaties (NGO’s), handelen uit idealisme en vanuit een bepaalde waarde en visie die ze op het leven hebben. Ze treden hierbij zo neutraal mogelijk op en vertegenwoordigen geen overheid. Neem bijvoorbeeld een onderwerp als mensenrechten, bedoeld om iedereen op aarde een menswaardig bestaan te laten hebben. Dus ongeacht waar iemand naartoe gaat, zou hij/zij overal ter wereld dezelfde mensenrechten moeten hebben om een menswaardig bestaan te kunnen leiden. Iets wat veel NGO’s willen realiseren. Maar waar lopen NGO’s tegenaan? En hoe krijgen zij te maken met agressie in hun werkveld?

Waarom een agressieregulatietraining?

23 aug 2018

Mijn neefje is binnenkort jarig en ik moet een leuk cadeau voor hem zien te vinden. Op zich goed te doen, want hij is graag stoer en houdt van Star Wars en Marvel superhelden. Tijdens mijn zoektocht door het winkelcentrum van mijn woonplaats, stuit ik op een opvallend tafereel…

Moeilijk verstaanbaar gedrag, maar wie verstaat wie niet?

19 jun 2018

Moeilijk verstaanbaar gedrag, een term die we in de zorgsector steeds meer tegen komen. Maar wat betekent dat nou eigenlijk, en nog belangrijker, hoe gaan we ermee om? Hoe kunnen we dit goed begeleiden? En zegt het mogelijk ook iets over onze begeleidingsstijl?

Even een zaterdagavond als beveiliger werken

21 mei 2018

Beveiligers krijgen regelmatig te maken met agressie tijdens het werk. Maar hoe ziet een gemiddelde zaterdagavond eruit als je als beveiliger werkt? Herman van der Zee van Zsecurity vertelt.

Omgaan met ongewenst en agressief gedrag voor bioscooppersoneel

18 apr 2018

Bioscooppersoneel krijgt regelmatig te maken met ongewenst en agressief gedrag. Met wat voor opmerkingen krijgen ze te maken? En wat kun je doen om die agressie op een goede manier aan te pakken?

Agressie op de werkvloer: melden of niet?

21 mar 2018

Agressie-incidenten op de werkvloer worden lang niet altijd gemeld, met alle gevolgen van dien. Maar hoe kan dat? En wat kun je doen om te zorgen dat medewerkers agressie-incidenten wél melden?

Trainen tegen agressie in het vliegtuig

20 feb 2018

Agressie in het vliegtuig komt steeds meer voor. Maar wat kan het cabinepersoneel doen in een afgesloten ruimte? Met een training kan veel leed voorkomen worden.